Report a complaint

Voel je je gediscrimineerd? Heb je discriminatie waargenomen? Neem dan contact met ons op voor advies en ondersteuning. Dat kan ook anoniem. Vul het hiernaast staande formulier in.

In every Dutch municipality there is an independent equal rights office where citizens and professionals can go for advice, registration and assistance in the event of incidents. Any incident involving discrimination, bullying or structural exclusion is important to report!

Discriminatieoost.nl is part of Vizier.

When do I contact the Vizier equal rights office?
Je kunt contact met ons opnemen als je je gediscrimineerd voelt of als je in jouw omgeving discriminatie ziet. Ook als je twijfelt of iets discriminatie is kunnen wij jou van dienst zijn.
Ook als je geen hulp of advies nodig hebt is het goed om te melden. Dan weten wij beter waar en hoe discriminatie voorkomt. Op basis van de meldingen en signalen die wij krijgen kunnen we beleidsmakers en verantwoordelijken stimuleren passende maatregelen te nemen.

Wat kan Vizier doen met mijn klacht?
Vizier luistert naar jou en neemt je klacht serieus. Wij geven jou advies hoe je in jouw situatie met discriminatie om kunt gaan. Wij kunnen jou ondersteuning bieden om met anderen in gesprek te gaan en samen een oplossing te zoeken. Ook kunnen wij jou helpen bij het voeren van klachtenprocedures en bij het doen van aangifte bij de politie.
Kortom: wij zoeken samen met jou naar een passende oplossing.
Vizier is een onafhankelijke stichting. Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens en zetten nooit stappen zonder jouw toestemming. Onze hulp is gratis.
Lees hier meer over onze klachtenprocedure.

Onze folder vind je hier: Folder Vizier Melders

Satisfaction survey
Wij vinden het belangrijk dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Daarom horen wij graag hoe je jouw contact met discriminatieoost.nl heeft ervaren.
Wij stellen het op prijs als je ons tevredenheidsonderzoek – al dan niet anoniem – in wilt vullen. Bij voorbaat dank.

    Read the privacy policy here